Bülent Arınç'tan FETÖ'cülere övgüler

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, FETÖ’cülere övgüler düzdü. FETÖ tutuklusu Nusret Muğla’nın ölümünün ardından açıklama yapan Arınç, terör suçundan cezaevinde bulunan FETÖ’cülerden “güzel insanlar” diye bahsetti, serbest bırakılmalarını istedi.

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği’nden istifa etmek zorunda kalan Bülent Arınç bu kez de FETÖ’cülerin hapisten çıkarılmasını istedi.

"RİSALE-İ NUR’LAR OKUYAN PIRIL PIRIL İNSANLAR"

FETÖ tutuklusu Nusret Muğla’nın ölümünün ardından açıklama yayınlayan Bülent Arınç, Nusret Muğla ve arkadaşları için "Risale-i Nur’lar okuyan pırıl pırıl insanlar" diye söz etti.

Nusret Ağabey ile lise yıllarımda tanışmıştım. Zaman içerisinde dost olmuştuk. Risale-i Nur'ları okur, fırsat bulursa insanlara iman ve Kur'an hakikâtlerini anlatır, herkese ikramda bulunurdu. Üniversite yıllarım ve avukatlığa başladığım dönem de Nusret Ağabey ile dostluğumuz devam etti. Bazen çay sohbetleri yapar, kendisi gibi pırıl pırıl insanlarla kitap okur, sohbet yapardık. Sonra “Hizmet Hareketi” olarak bildiği yolda eğitim faaliyetlerine destek olmaya başladı.Kısıtlı imkânlarını bu yolda kullandı. Topladığı zekat, fitre ve çiftçilerden aldığı ayni yardımlar ile okulların yapım masrafına destek oluyordu. Kendisini sevenlerin Nusret Ağabeyi artık eğitim gönüllüsüydü.

FETÖ TUTUKLARI HAKSIZ YERE YARGILANIYORMUŞ

Fethullahçı Terör Örgütü'nden "Hizmet Hareketi" diye bahseden Eski Meclis Başkanı Arınç, FETÖ'nün faaliyetlerini de "malum suçlar" diyerek aklamaya çalıştı. FETÖ Tutuklusu Muğla ve arkadaşlarının da haksız yere terörist olma iddiasıyla yargılandığını öne sürdü:

Kendisine 2 yıl önce geçmiş olsun ziyaretinde bulunmuştum. Kendisinin ve arkadaşlarının haksız yere terörist olma iddiası ile yargılandığını, bunun aileler için büyük travmalara neden olduğunu düşünüyordu. Haksızlıkların giderilmesi için benim de elimden geleni yapmamı istemişti. Hakkındaki karar onandıktan sonra cezaevine alındı. Maalesef tam teşekküllü üniversite hastanesinden alınan raporlar Adli Tıp Kurumu tarafından onanmadığı için cezaevi şartlarında kalmaya devam etti.

FETÖ'CÜLERİ ÖVDÜ, SERBEST BIRAKILMALARINI İSTEDİ

Bülent Arınç cezaevi şartlarını ve mahkumların sağlık sorunlarını öne sürerek tutuklu bulunan FETÖ’cüler için af istedi.

Cezaevi şartları hasta mahkumların tedavileri ve tedavi süreçlerinde gerekli koşullar açısından uygun değildir. İnfazlarının ertelenmesinin kamusal faydalarının olduğu gibi bu insanların daha kolay şifa bulabilmelerine de imkan sağlayacaktır. Bu insanların cezaevinde kalıp ölüme terk edilmesinin size, yargıya, toplumsal bütünlüğümüze ne gibi bir zararı olabilir? Burada Cumhurbaşkanının da af yetkisi önem taşıyor. Sayın Sezer de, Gül de, Erdoğan da bazı hükümlüler için de bu yetkilerini kullanmışlardı.
# sağlık # fetö # erdoğan # terörist # açıklama # terör # tbmm # kur # bülent arınç # hapis # üniversite # selahattin demirtaş # osman kavala # Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu # hizmet hareketi