ABD Bakan Yardımcısı Sherman elçilerle görüştü

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, resmi ziyaret için geldiği Türkiye'de dikkat çeken bir görüşme yaptı. Sherman, İngiltere, Almanya, Fransa , İtalya ve Ukrayna'nın da aralarında olduğu elçilerle bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ayrıca Montrö ve S-400'ler ile ilgili de mesajlar verdi.

Resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, Rusya'nın Ukrayna harekatı ile ilgili yabancı elçilerle dikkat çeken bir görüşme yaptı.

Ziyaretin ilk gününde Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın ile bir araya gelen Sherman daha sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşmüştü. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile görüşmesinin ardından da müttefik ve ortak dediği elçilerle bir araya geldi.

ABD'DEN RUSYA KARŞITI ELÇİ TOPLANTISI

Avrupa Birliği, ABD, Ukrayna, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Norveç , Kanada ve Japonya elçileriyle görüşen Sherman, sosyal medya hesabından bir paylaşım da yaptı.

ABD Dışileri Bakan Yardımcısı paylaşımına, "Müttefiklerimiz ve ortaklarımızla hiç bu kadar birlik olmamıştık. Sebepsiz ve haksız savaşı ve bu duruşunun Putin'e maliyetini yükseltmeyi tartıştık" notunu ekledi. Ukrayna elçisinin katıldığı ve Rusya'nın hedef alındığı tepki çeken görüşme ile ilgili Türkiye makamlarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD'DEN S-400 GERİLİMİ AÇIKLAMASI

Rusya'yı hedef alan açıklamaları ile öne çıkan Wendey Sherman, Montrö ve S-400'ler ile ilgili de mesaj verdi.

Sherman, “S-400'lerin biraz daha uzun vadeli konu olduğunu biliyoruz. Belki artık bu problemi çözmenin, farklı bir yolunu aramanın zamanı gelmiş olabilir. Bu noktada neler yapılabileceğine bakacağız. Her şey koşullara bağlı” dedi.

ABD Dışileri Bakan Yardımcısı Montrö'nun uygulanması ile ilgili ise "Türkiye uygun şekilde uygulayacaktır. Karar alma süreçlerinde Türkiye oldukça şeffaf davrandı. Hiç kimse Boğazlar'ın böylesi bir savaşın parçası haline geldiğini görmek istemez" ifadelerini kullandı.

# abd # ingiltere # türkiye # rusya # Ukrayna # açıklama # Putin # İbrahim Kalın # almanya # fransa # japonya # avrupa # Kanada # norveç # italya # Wendy Sherman # Sedat Önal