Ankara'da ulaşım ve ekmeğe zam

Ankara’da hem ekmeğe hem de ulaşıma zam geldi. Otobüslerde tam bilet 6 buçuk liraya yükselirken, öğrenci bileti 3 buçuk lira oldu. Ekmek ise 2 lira 25 kuruştan 2 lira 75 kuruşa çıktı.

Ankara’da ekmeğe ve ulaşıma zam geldi.

Motorine üst üst gelen zamların ardından Ankara’da otobüs ve dolmuş şoförleri eylem yapmıştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşen şoförler zam talep etti.

Artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle özel halk otobüsleri esnafı fiyatın en az 8 TL olmasını istedi. Taleplerin ardından Başkentte ulaşıma zam yapıldı.

Yeni zamla birlikte otobüslerde tam bilet 4 buçuk liradan 6,5 liraya, öğrenci bileti ise 2 buçuk liradan 3 5 liraya yükseltildi.

Öğrenci abonman ücreti ise aylık 90 TL’ye 225 biniş olarak uygulanacak.

Ulaşım maliyetinin 10 buçuk lira olarak ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aradaki farkı Belediyenin sübvanse edeceğini söyledi.

Minibüslerde de yeni tarifeye gidildi. Başkentte minibüs fiyatı 5 liradan 7 liraya yükseltildi. Öğrenciler ise minibüslere 4 lira verecek. Toplu taşımalardaki yeni tarifeler, 15 Mart 2022 Salı gününden itibaren geçerli

Ankara’da bir zam da ekmeğe geldi. 200 gram ekmeğin fiyatı 2 lira 25 kuruştan 2 lira 75 kuruşa çıktı.

Öte yandan Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi de Mart ayı üst kurul toplantısını yaptı.

Toplantıda toplu taşıma araçlarının, taksilerin ve öğrenci servislerinin fiyat tarifeleri hakkında yeni karar alındı. Yapılan görüşmeler sonrası taksi, servis ve toplu taşıma araçlarında uygulanan fiyat tarifeleri yüzde 40 oranında arttırılarak güncellendi.

# Ankara # ankara # ekonomi # son dakika # zam # ekmek # Mansur Yavaş # Otobüs # minibüs # Ankara Büyükşehir Belediyesi # mart