CHP KHK vaadini sürdürüyor

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, FETÖ bağlantısı nedeniyle kamudan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerin kurduğu KHK TV'ye konuştu. KHK'lıların görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirten İslam, "Hakkında mahkeme kararı bulunanlar için de mutlaka bir çıkış yolu bulunacak" dedi.

FETÖ bağlantısı nedeniyle kamudan ihraç edilenlere CHP'den bir destek daha geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, FETÖ bağlantısı nedeniyle kamu kurumlarından Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilenlerin kurduğu KHK TV'ye konuştu. Daha önceden OHAL Komisyonu’nun paralel yapı olduğunu iddia eden İslam, KHK’lıların göreve iade edilmesini istedi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca ve “Kemalizmi ırkçılık” olarak tanımlayan Yüksel Taşkın’ın KHK’lılar hakkında bir rapor hazırladığını da söyledi:

- Barış imzacısı olduğum için ihraç edildiğimi düşünüyorum. KHK’lıların sorgusuz sualsiz işlerine iade edilmesi lazım.

KHK'lıların görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirten İslam, "Hakkında mahkeme kararı bulunanlar için de mutlaka bir çıkış yolu bulunacak" dedi:

- Mahkemelerde yargılananların, hüküm giyenlerin adil yargılanmadığını her zaman söylüyoruz, bunu mecliste de defalarca dile getirdik. Ancak kurumsal olarak hukuki çıkış yolu arıyoruz.

# istanbul # chp # fetö # milletvekili # destek # mahkeme # khk # ohal # Başkan # ırkçılık # chp fetö # Kemalizm # Yüksel Taşkın # khk tv