banner1005

226 çeşit turşu kurdu

Turşu denince akla genellikle salatalık, biber ve lahana gelir. Ancak Antalya'da bir restoran işletmecisi hamsi'den Ahtapota 226 farklı turşu kurdu. Ürünlerini ise çevre illere ve Rusya'ya satıyor.

226 çeşit turşu kurdu

Alışılagelmiş, salatalık biber turşusundan farklı olarak meyve ve deniz canlılarının da turşusu yapılıyor.

Antalya Lara'da 27 yıldır restoran işleten Mustafa Hazar, 226 farklı ürünün turşusunu kurdu

Hemen hemen tüm meyvelerin yanı sıra, çam kozalağı, çıra, bıldırcın ve tavuk yumurtası, balık, şeker pancarı, fındık ve ahtapottan turşu kuran Hazar, restoranının büyük bir bölümünü turşularına ayırdı.

En dikkat çeken turşu çeşitleri ise balık, yumurta ve ahtapot oldu.

Ahtapot turşusunun 10 litrelisi 200 TL'den alıcı buluyor. Bu turşuyu en çok Ruslar tercih ediyor.

Haber: Emre Gül
ulusal.com.tr


Etiketler; #antalya #turşu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.