Bayramın vazgeçilmez tatlısı

Gaziantep'te, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala baklava üretimi için yoğun bir çalışma var. Siparişler sadece yurt içinden değil yurt dışından da geliyor...

Bayramın vazgeçilmez tatlısı

Gece-gündüz mesaideler. Çünkü bayram öncesi siparişler oldukça yoğun.

Hamuru merdaneyle adeta kağıt haline getiren ustalar, yufkayı tek tek tepsiye yerleştiriyor. Üzerine tereyağı ve fıstık dökülen baklava, odun ateşinde yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra şerbeti dökülerek müşteriye sunuluyor.

Gaziantep denince; fıstığıyla özdeşleşmiş Antep baklavası akla geliyor. Bayram nedeniyle "tatlı" mesaisi yaptıklarını ifade eden Süleyman Erçelebi, "Üretim iki katına çıkıyor" dedi.

Baklavası ve fıstığıyla ünlü Gaziantep'te baklava üreticileri, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek yoğun mesai harcıyor.

ulusal.com.tr

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.