İçişleri'nden Reuters'a PKK tepkisi

İstanbul İstiklal Caddesi'nde terör saldırısı dünya basınında geniş yankı buldu. Yakalanan terörist PKK/PYD bağlantısını itiraf ederken, Batı basını haberlerinde PKK’yı gizlemeye çalıştı. İngiliz haber ajansı Reuters, PKK’yı "Kürt militan grup" olarak niteledi.

İngiliz Reuters ajansı ve Amerikan New York Times gazetesi, İstiklal Caddesi’nde 2’si çocuk 6 vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıyı terör saldırısı olarak görmedi.

Reuters, terör örgütünün sözcülüğüne soyunarak saldırıyı PKK'nın yapmadığını iddia etti. Terör örgütü PKK'dan "Kürt militan grup" olarak bahsetti.

PKK’ya “terör örgütü” diyemeyen İngiliz haber ajansına İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’dan tepki geldi:

- 5 BİN 724 SİVİLİ KATLEDEN PKK/PYD’YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMENİZ İÇİN NE GEREKİYOR? MASUMLARIN MAVİ GÖZLÜ VE SARI SAÇLI OLMASI MI? AYRICA BU “KATİL SÜRÜSÜ” BUGÜNE KADAR SİVİLLERE KARŞI YAPTIĞI HANGİ EYLEMİ ÜSTLENDİ?

 Amerikan New York Times gazetesi de İstiklal Caddesindeki PKK saldırısına ilişkin haberinde benzer ifadelere yer verdi. Terör örgütü DEAŞ'ın Avrupa kentlerinde yaptığı birçok saldırı için "terör saldırısı" ifadesini kullanan, failler için terörist tanımlamasını yapan New York Times'ın, PKK saldırısı konusunda bu tanımlamalardan ısrarla kaçınması sosyal medyada tepki çekti.

New York Times ayrıca haberinde, turizm üzerinden Türkiye karşıtı algı yaratmaya çalıştı, Türk vatandaşlarını görmezden geldi. ABD'li gazetenin haberinde "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor" ifadelerine yer verildi.

# Reuters # bakan yardımcısı ismail çataklı # içişleri bakanlığı