banner999

Kavurma için hazırlıklar başladı

Kavurma... Birçoğumuz tatmışızdır. Kış lezzeti kavurmanın zahmetli yolculuğunu ekranlarınıza getiriyoruz.

Kavurma için hazırlıklar başladı

Hem zahmetli hem çok lezzetli...Kavurmadan bahsediyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanların vazgeçilmezi... 

Bölgede kış aylarında tercih edilen kavurma için kazanlar kaynamaya başladı.

Etinin lezzetli olması için kavurma yapılacak hayvan 8 ay beslenip, aralık ayında kesiliyor. Hazırlıklar sabah erken saatinde başlıyor. Doğranan etler uzun süre kaynatılıyor.

Etler, teneke veya kaplara bırakılarak, kış aylarında tüketilmek üzere muhafaza ediliyor. 

Bu gelenek, yüzyıllardan beri devam ediyor.

ulusal.com.tr


Etiketler; #mardin
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.