banner1005

Kurban bayramında ilk gün heyecanı

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte yurttaşlar kesim hanelere akın etti. 4 gün sürecek Kurban Bayramı kapsamında yurttaşlar kurbanlıklarının kesilmesi için belediyelerin hizmet verdiği yerleri kullanıyor. Kesimlere nezaret eden veteriner hekimler de kurbanlıkların kesiminden etlerin saklanmasına ilişkin bir dizi uyarıları Ulusal Kanal'a anlattı. İşte o uyarılar.

Kurban bayramında ilk gün heyecanı

Heyecanla beklenen Kurban Bayramı geldi. Kurbanlık hayvanını alan kesim hanenin yolunu tuttu.

Usulüne uygun bir kesim yapmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Hayvan can vermeden başının gövdesinden ayrılmaması da son derece önemli. Peki kesim sırasında başka nelere dikkat edilmeli?

Kesim sırasında hayvanların işkembeleriyle etin temas etmemesi de bir hayli önem taşıyor.

Mamak Belediyesi'nde görevli  Veteriner Hekim Merve Kayılı, kesilen etlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğine ilişkin önerileri de anlattı.

4 gün boyunca yoğunluğun yaşanacağı kesim hanelerde uzmanlar işini yaparken yurttaşlar da hayvanlarından ne kadar et çıkacağını merakla bekledi.

HABER: DOĞUKAN ÇOBAN
KAMERA: UĞUR MARANGOZ
ulusal.com.tr

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.