banner988

Şanlıurfa'nın unutulan yemeği: "Borani"

Şanlıurfa'da özel günlerin vazgeçilmez yemeği olarak bilinen "Borani" maalesef unutulmaya yüz tutmuş durumda. Hazırlanması zahmetli olduğu için yapımı giderek azalan, özel günlerde kadınların bir araya gelip pişirdiği boraninin gelecek nesillere aktarılması için bazı çalışmalar yapılıyor.

Şanlıurfa'nın unutulan yemeği: "Borani"

Urfa’da özellikle kış aylarında genelde misafirler için hazırlanan "Borani" kuşbaşı et, pazı, nohut ve soya fasulyesi pişirildikten sonra yağda kızartılan bulgur köftesi ilave edilerek sarımsaklı yoğurtla sunumu yapılan etli yemek çeşitlerinden biri. 

Hazırlanması biraz zahmetli. Bu nedenle artık pek yapılmıyor. Kadınların özel günlerde pişirdiği boraniyi gelecek nesillere aktarmak için bazı çalışmalar yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince başlatılan çalışma kapsamında kentin unutulmaya yüz tutmaya başlayan yöresel yemekleri usta kadınlar tarafından Hamarat Eller Çarşısı'nda günlük hazırlanarak Şanlıurfalılara ve kente gelen misafirlerin beğenisine sunuluyor.

ulusal.com.tr

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.