Tarım Bakanlığı'nda turizm sektörünü olumsuz etkileyecek yasak yönetmeliği

Tarım ve Orman Bakanlığı, turizm sektörünü yakından ilgilendiren bir yönetmelik çıkardı. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile 5 santilitreden küçük ve 300 santilitreden büyük ambalaj hacmine sahip alkollü içkilerin ithal edilmesi, üretilmesi ve piyasaya arzı yasaklandı.

Bacasız sanayi olarak anılan turizm sektörünü yakından ilgilendiren Alkollü İçkilerin Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliği resmi gazetede yayımlandı.

Yönetmeliğe göre 5 santilitreden küçük, 300 santilitreden büyük ambalaj hacmine sahip alkollü içkilerin ithal, üretim ve piyasaya arzına yasaklandı. Yönetmelikle üretici ve ticaretini yapan firmalara 30 Haziran 2023’e kadar süre verildi.

Türkiye’nin turizm gelirinde rekora imza attığı bir dönemde bu yönetmeliğin yayınlaması dikkat çekti. Sektör temsilcileri yönetmeliğin 2023 turizm sezonunu olumsuz etkileyeceğini belirtiyor.

Türkiye’ye döviz kazandıran her şey dâhil sistem çalışan oteller bu ürünleri tercih ediyor. Yönetmeliğin yayımlanmasından aylar öncesinde oteller 2023 hazırlıklarını tamamladı.

Şu anda piyasada 50 milyon adet 5 santilitreden küçük ürün olduğu belirtiliyor. Sektör temsilcileri bakanlığında verdiği süre dilimi içinde bu ürünlerin tüketilmesinin imkansız olduğunu belirtiyor. Yönetmeliğin turizm sezonuna balta vuracağını değerlendiren sektör temsilcileri Cumhurbaşkanlığı’nın yaşanacak krize çözüm üretmesini istiyor.

# tarım bakanlığı # turizm