TTB PKK diyemedi

PKK'nın İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirdiği bombalı saldırıyla ilgili Türk Tabipleri Birliği, yayınladığı açıklamada, PKK/YPG'yi telafuz etmekten kaçındı.

TTB PKK diyemedi

Türk Tabipler Birliği İstiklal caddesinde yaşanan terör saldırısının arkasındaki PKK/YPG'yi telafuz edemedi. TTB yayınladığı açıklamada, sadece saldırıyı kınadı. TTB yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- TTB, Taksim saldırısını kınaya bir açıklama yaptı ve "Siyasal kutuplaşmanın tırmandığı bu dönemde kaygı uyandırıcı bir sürece doğru yeniden sürükleniyoruz" ifadelerine yer verdi. İstanbul'da 6 kişinin hayatını kaybettiği Taksim saldırısına ilişkin Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından açıklama yapıldı. Terör saldırısında masum insanların ve çocukların hayatını kaybettiği belirtilirken, "Sadece hayatını kaybedenlere yönelik olarak değil insanca bir hayat sürmek isteyen hepimize karşı, yaşama karşı yapılan bu terör saldırısını en ağır şekilde lanetliyoruz. Siyasal kutuplaşmanın tırmandığı bu dönemde kaygı uyandırıcı bir sürece doğru yeniden sürükleniyoruz. Korku ve terör ortamı besleniyor; yaşama karşı ölümün, aydınlığa karşı karanlığın sesi baskın hale geliyor" uyarısında bulunuldu. 
# pkk # TTB # 13 Kasım İstiklal Caddesi Saldırısı