Çelik'ten İsveç'e sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsveç, bugün insanlık suçu olan alçakça bir eyleme izin vermiştir. Kur'an-ı Kerim’e dönük her saygısızlık insanlık suçudur. Bu eylemlere karşı en güçlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Çelik, İsveç'te Kur'an-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesine ilişkin, Twitter hesabından açıklama yaptı. Çelik, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

- İsveç, bugün insanlık suçu olan alçakça bir eyleme izin vermiştir. Bu bir ifade hürriyeti değildir; tüm insani değerlere karşı düşmanca bir yaklaşımdır. İsveç makamları insanlığa karşı suç olan bir eylemin parçası olmuştur. Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesi tüm dinlere ve inanç hürriyetine karşı bir tehdittir. İsveç, insanlığın en önemli değerlerinin tehdit edilmesini teşvik etmiştir. Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmayı hedefleyen bir eyleme izin verilmesini lanetliyoruz. İsveç makamlarının bu yaptığı nefret suçlarını himaye etmektir. İsveç makamları böyle lanetli eylemlere izin vererek faşizmi teşvik ediyorlar. Kuran-ı Kerim’e dönük her saygısızlık insanlık suçudur. Bu eylemlere karşı en güçlü mücadeleyi vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsveç'e tepki Dış Politika Bahçeli'den İsveç'e sert tepki Dış Politika Milli Savunma Bakanı Akar’dan İsveç'e "terör" tepkisi Dış Politika İsveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı Dış Politika