"Doğada Ceylan İzi" raflarda yerini aldı

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, bürokrasi, sivil toplum kuruluşlarındaki görevleri ve siyasi hayatındaki doğa ve çevre korumaya yönelik yapmış olduğu çalışmaların bir özeti niteliğinde olan “Doğada Ceylan İzi” adlı kitabını basına tanıttı.

Haberin devamı için tıklayınız

Doğa gönüllülerine yol gösterici nitelikte olan eserin tanıtımı, ulusal ve yerel basının Ankara Temsilcileri ve Ankara’daki köşe yazarı gazetecilerin katılımıyla 16 Haziran 2022 tarihinde Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirildi.


Ceylan, “Doğada Ceylan İzi” adlı eserinde, Milli Parklar ve Av–Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü dönemindeki çalışmaları ve bürokrasideki hatıraları ile birlikte, doğa koruma konularındaki görüşleri ve faaliyetlerinin yanı sıra, ülkemizdeki doğa korumanın kısa tarihçesiyle Doğa Koruma Vizyonu’nu yazdı.
Ceylan kitapta, daha önce adı bile duyulmamış olan şimdiki adıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü; kuş cennetlerinde kaçak avcılara aman vermeyen, yaralanan yaban hayvanlarına kucak açan bir kuruluşa dönüştürme serüveni ile ülkemizde ilk kez düzenlenen fotoğraf avcılığını anlattı.


YOL GÖSTEREN KİTAP


Kitapta, siyasi ve bürokratik oligarşinin gölgesinde sıkışıklık ve tıkanıklıkların hangi yöntemlerle giderileceğini ve bunun sonucunda hangi bedellerin ödeneceği anlatıldığını ifade eden Ceylan, genç bürokratlara, bürokrat adaylarıyla, doğa korumaya gönül vermişlere, yolunu bulmaya çalışan meslek profesyonellerine ilham verici bir eser olacağını belirtti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ceylan, bürokraside çok kısa kabul edilen bir süre zarfında görev yapmasına rağmen döneminde korunan alanların iki katına çıkardığını ve ülkemizin en önemli doğal, tarihi ve kültürel miras alanlarının gelecek kuşaklara aktarılmasında pay sahibi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.