Mersin'de asırlık ağaç şüpheliler tarafından zehirlendi

Mersin’in Aslan Barış Meydanı'nda yer alan yaklaşık 50 yıllık ağaçta kuruma meydana geldi. Ardından başlatılan incelemede ağacın matkapla delik açılarak yabancı madde enjekte edilerek kurutulduğu belirlendi. Olayın faili talimatı Mersin Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li yetkililerden aldığını söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız

Mersin sahilindeki asırlık simge ağaç kurudu. Nedeni araştırıldı, altından ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ve CHP’li yetkililer çıktı

Valiliğin, sahilin simgesi olarak anılan ağacın kuruması ile inceleme talimatı vermesi üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Ağacın gövdesindeki incelemede matkapla her biri yaklaşık bir santimetre çapında 9 delik açıldığını belirlendi.
Gövdedeki renk değişimi ile dallardaki kurumanın da açılan deliklere yabancı madde enjekte edilmesi sonucu oluştuğu tespit edildi.

Yapılan incelemelerde ortaya çıkan kamera görüntülerinde, bir aracın ağacın olduğu bölgeye yanaşarak içinden inen kişilerce ağaca delik açıldığı ve zehir enjekte edildiği görüldü.

Plakası belirlenen aracın CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesince kiralandığını tespit eden polis ekipleri, belediye çalışanı araç sürücüsü Yusuf S'yi yakaladı.

Şüphelinin ifadesinde, olay günü Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salim Serdar G, CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Ç'nin de yanında olduğunu belirtmesi üzerine iki şüpheli de gözaltına alındı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlılar, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakimlikçe, zanlılar hakkında yurt dışına çıkış yasağı uygulanması da kararlaştırıldı.