Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması: "Mart ayında hep beraber göreceğiz"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOGG fabrikamızı 29 Ekim'de Gemlik'te açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nasip ederse de mart ayında inşallah Afyonkarahisar'da TOGG arabasını hep beraber göreceğiz” dedi.

Haberin devamı için tıklayınız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "TOGG fabrikamızı 29 Ekim'de Gemlik'te açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah nasip ederse de mart ayında inşallah Afyonkarahisar'da TOGG arabasını hep beraber göreceğiz” dedi.

Afyonkarahisar'a bir dizi ziyaretler ve açılışlar için gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ilk olarak İscehisar ilçesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın İscehisar temsilciliğini hizmete açtı. Burada iş insanlarına hitap eden Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar ve İscehisar’ın mermerin başkenti olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’nin en büyük Mermer İhtisas OSB’si burada. Odamız Afyon mermerini, coğrafi işaret olarak da tescil ettirdi. Dünya çapında tanınan, bilinen bir markanız var. Hatta Vatikan'daki en önemli kilise olan San Pietro’da bile, İscehisar'ın mermerleri kullanılmış. Blok mermerde dünya lideriyiz. İhracatımız, yüzde 60’ı tabakalı işlenmiş halde olmak üzere, 2 milyar doları geçti. İşlenmiş mermerde İtalya ve Çin bizden önde olsa da bu alanda da gelişme içindeyiz. Öte yandan, en büyük pazarımız olan Çin’deki yavaşlamayla ve küresel resesyonla karşı karşıyayız” dedi.