Bodrum'da sahilde caretta caretta sürprizi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde vatandaşlarca sahilde bulunan caretta caretta yavruları, denize bırakıldı

Abone ol

Bodrum ilçesinde vatandaşlarca sahilde bulunan 20'ye yakın nesli tükenme tehdidi altındaki caretta caretta yavrusu, denize bırakıldı.

Turgutreis sahilinde oturan vatandaşlar, kumda karanlıkta caretta caretta yavrularını fark ederek durumu Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bildirdi.

DEKAMER'den gelen bilgi doğrultusunda yavru carettalar güvenli şekilde tek tek denizle buluşturuldu.

Vatandaşlardan Tamer Mandalinci, ilk kez gördüğü yavru caretta carettaları sağ salim denizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

DEKAMER yetkilileri ise bölgede daha önce yuvalama görünmediğini ancak son yıllarda Ege kıyılarında nadir de olsa görülmeye başlanan yuvalanmaların araştırıldığını bildirdi.

Türkiye genelinde alkollü araç kullanan sürücülere yönelik denetim Gündem Son dakika haberleri! Müge Anlı ile Tatlı Sert programında Palu ailesiyle ilgili kritik rapor kamuoyu ile paylaşıldı! Tuncer Ustael hakkında bir karar daha Gündem Son dakika haberleri! Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Ali Şahin'den yeni parti, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı açıklaması Gündem SON DAKİKA 3 EYLÜL 2019 HABERLERİ! Vatan Partisi'nin gençlik kolu Öncü Gençlik'in Genel Başkanı Özgür Bursalı'dan açıklama: Ermenistan'daki nefret heykeli kaldırılacak Gündem