ABD'nin S-400 paniği: Türkiye'yi vazgeçirmeye çalışıyoruz

Amerika S-400'ler konusunda Türkiye'ye baskısını sürdürüyor. Ankara kararlı ancak ABD Savunma Bakan Vekili Patrich Shanahan, Türk yetkilileri vazgeçme konusunda ikna etmeye çalıştıklarını söyledi, Akar ile bu konuda 5 kez görüşüldüğünü ifade etti

Abone ol

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler Amerika'yı rahatsız ediyor. Amerika, Türkiye'yi kararından dönmesi için ikna etmeye çalışıyor.

Amerika Savunma Bakan Vekili Patrich Shanahan, Türk yetkilileri S-400 planından vazgeçirmek için ikna etmeye çalıştıklarını söyledi.

Shanahan, göreve geldiğinden bu yana Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'la beş kez görüştüğünü belirtti.

Amerika'nın Türkiye'ye S-400 üzerinden tehditleri de devam ediyor. Shanahan, Türkiye'nin S-400'lerden vazgeçmemesi durumunda F-35 savaş uçaklarını satmayacaklarını, beşinci nesil Amerikan savaş uçaklarının üretimine katılmasını reddedeceklerini vurguladı.

Shanahan, Türkiye'nin S-400'leri teslim aldıktan sonra Amerika'nın ne tür tedbir alacağı sorusuna ise "Bu gerçekleştiği zaman konuşuruz" yanıtını verdi.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek: Çin'den öğreneceğimiz çok şey var Gündem Tartışmalı bölgede doğalgaz bulundu Gündem ABD'nin akıl tutulması yaşatan terör örgütü PKK kararına Dışişleri'nden yanıt gecikmedi Gündem İzmir iş dünyası sarsıldı! "Çin Başkonsolosluğu'nu kapatmayın" Gündem