Teröristleri Lazkiye'den Muğla'ya getiren 3 gemi personeli yakalandı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen operasyonda, Lazkiye ilinden PKK'lı teröristleri deniz yoluyla getirdikleri belirlenen Suriye uyruklu 3 gemi personeli ile 1 terörist, gözaltına alındı.

Abone ol

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen operasyonda, Suriye'nin Lazkiye ilinden PKK'lı teröristleri deniz yoluyla getirdikleri belirlenen Suriye uyruklu 3gemi personeli ile 1 terörist, gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışmasın sonucu, PKK'lı teröristleri Lazkiye’den deniz yolu ile Muğla’ya getirdikleri tespit edilen Suriye uyruklu 3 gemi personeli ile örgüt üyesi bir kişinin, Seydikemer ilçesinde oldukları belirlendi.

Operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

4 Ekim'de Seydikemer ilçesi yakınlarında yol kontrolünde 4 terörist ve 3 işbirlikçisi yakalanmış, bir gün sonra ise 5 terörist etkisiz hale getirilmişti. Yetkililer, bu iki terörist grubunun birbirinden bağımsız hareket ettiğinin belirlendiği bilgisini vermişti.

ABD elçilik çalışanının eşi ve oğlu gözaltına alındı, sorguda Gündem Sinop'ta aranan kişilere yönelik operasyon: Tutuklamalar var Gündem Vize krizine CHP'den ilk açıklama Gündem İstanbul Sarıyer'de trafik kazaları: 1 ölü, 3 yaralı Gündem