Karadut pekmezinin sofralara uzanan yolculuğu

Amasya'nın Taşova ilçesinde karaduttan yapılan pekmez, zorlu bir üretim sürecinin ardından tüketicilere sunuluyor. Tadına doyum olmayan pekmezin yapım sürecine bakalım.

Abone ol

Karadutpekmezinin sofralara uzanan yolculuğu oldukça uzun ve zorlu.

Yapımı sabır istiyor ama sürecin sonunda lezzetli bir ürün ortaya çıkıyor.

Amasya Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde yaşayan 53 yaşındaki Adnan Darı, 2001 yılından beri karadut pekmezi yapıyor.

- Su ilave ettikten sonra odun ateşinde yaklaşık 10 saat kaynatılan dutlar, daha sonra şırasını almak için üç veya dört kez süzme işleminden geçiriliyor. Sağlıklı olsun diye cam kavanozlara koyuyoruz.

Bu pekmezin içinde ilave hiçbir ürün koyulmuyor. Şeker dahi bulunmuyor.

Darı, binbir emekle ürettikleri pekmezi sosyal medya üzerinden tüketiciyle buluşturuyor.

İstanbul'da taksi tartışması Yurt Mersin'de terör örgütü propagandasına tutuklama Yurt Meteoroloji'den 6 şehir için uyarı: Sıcak hava geliyor Yurt İBB şartnamesi 20 şoförün mağduriyetine yol açtı Yurt