Kafkasya'da yeni dönem: Altılı Platform'un ilk toplantısı Moskova'da düzenlendi

Kafkasya'dan Doğu Akdeniz'e geniş bir coğrafyanın istikrar ve barışı için oluşturulan "Altılı Platform"un ilk toplantısı Moskova'da düzenlendi. Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve İran'ın katıldığı toplantıda Gürcistan yer almadı.

Abone ol

'Altılı Platform' için 5 ülkenin temsilcileri Moskova'da toplandı.

Bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasına temel alan platforma Türkiye, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı katıldı.

Zirveye davet edilen Gürcistan ise toplantıda yer almadı. Gürcistan'dan yapılan açıklamada, gerekçe olarak Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinde Rusya ile yaşanan anlaşmazlığın olduğu belirtildi.

Bakü ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Gelin bölgedeki anlaşmazlıkları birlikte çözelim. Bölgenin barışa ihtiyacı var" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: ''CHP'yi HDP'den, Kılıçdaroğlu'nu terörist Demirtaş'tan ayırt etmek imkansız'' Gündem Enerji Bakan Yardımcısı Kalaycı Ulusal Kanal'a konuştu: "Türkiye Ön Asya ülkesidir" Gündem Osman Kavala'nın tahliye talebi reddedildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin İslam aleminin tamamının ortak davasıdır'' Gündem