Afyonkarahisar'ın damak çatlatan lezzeti sucuk

Afyonkarahisar’ın damak çatlatan lezzeti “külde sucuk”. Taş fırının küllerine gömülerek pişirilen sucuk, soğuk kış günlerinin en sevilen lezzetleri arasında.

Abone ol

UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”na gastronomi alanında giren Afyonkarahisar, damakları çatlatan bir sucuk ziyafeti sunuyor.

Taş fırının küllerine gömülerek pişirilen sucuk, beğenilerek tüketiliyor.

Kentin coğrafi işaretli lezzeti Afyon sucuğu yıl boyunca sofraları süslüyor.

Küle gömülerek pişirilecek olan sucukta ilk olarak dış zar soyuluyor. Sonra pişirme kâğıdına sarılıyor.

Tat bakımından, külde pişen sucuk, tavada ya da mangalda pişen sucuktan daha lezzetliymiş.

İSKİ duyurdu: İstanbul'da 12 saatlik su kesintisi Yurt Meteoroloji'den 4 şehre uyarı: Çığ, buzlanma ve don etkili olacak Yurt Erzincan'da kar ve tipi: Mahsur kalan hastaya ekipler ulaştı Yurt Pamukkale'de hedef 2 milyon ziyaretçi Yurt