Dünyadan İstanbul'daki patlamayla ilgili taziye mesajları

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısıyla ilgili taziye mesajları geldi. Başta Azerbaycan olmak üzere, Rusya, Pakistan, Mısır, Filistin, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri taziye mesajları yayınladı.

İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamayla ilgili dünya liderlerinden mesajlar geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. Aliyev, “Kurbanların ailelerine ve yakınlarına kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına kardeş Türkiye halkına en derin taziyelerimi sunuyor, yaralılara şifa diliyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Taksim'de meydana gelen terör saldırısına ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Putin, mesajında “Terörün her çeşidi ve yapısıyla mücadelede, Türk ortaklarımızla mümkün olduğu kadar yakın işbirliğine hazır olduğumuzu yeniden teyit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İstanbul'da meydana gelen patlamaya ilişkin başsağlığı mesajı paylaştı. Kenani, mesajında Türkiye'nin ve Türk halkının güvenliğini hedef alan her türlü terör eylemini şiddetle kınadıklarını söyledi. “Dost ve kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümeti ve halkının yanındayız” sözlerini kaydetti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd de Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayı kınadı. Ebu Zeyd, Mısır'ın dost Türk halkına ve Türkiye Cumhuriyeti'ne en içten başsağlığı dileklerini ileterek, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Pakistan, Filistin, Suudi Arabistan, Ürdün, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden de taziye mesajları geldi.

Terör örgütlerini besleyen ABD, NATO ve Avrupa Birliği’nden de taziye mesajları yayınlandı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre , ABD’nin İstanbul'da meydana gelen şiddet eylemini şiddetle kınadığını söyledi. “Terörle mücadelede, NATO Müttefikimiz Türkiye ile omuz omuzayız” dedi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel  de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türk halkının yanında olduklarını ifade etti.NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Türk halkına ve patlamadan etkilenenlere başsağlığı dilediğini bildirdi.

Ankara’daki büyükelçilikler de taziye mesajları yayınladı. İran ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliğinden de başsağlığı mesajları geldi.

# Azerbaycan # İlham Aliyev # mısır # pakistan # filistin # suudi arabistan # Ürdün # ırak # BAE # iran # rusya # abd # nato # İstiklal Caddesi # patlama