ABD Askerleri İsrail'e Gitti! Filistin'deki İsrail Katliamları İçin Danışmanlık Verecekler

ABD, askerlerini İsrail'in katliamlarına yardımcı olması için gönderdi. Pentagon, İsrail Savunma Güçleri’ne danışmanlık yapmak üzere bölgeye ABD’li komutanların gönderildiğini belirtti. Gönderilen askerlerin "meskun mahal" tecrübelerinin İsrail askerleriyle paylaşacağı belirtildi.

ABD Askerleri İsrail'e Gitti! Filistin'deki İsrail Katliamları İçin Danışmanlık Verecekler

Günlük basın toplantısında Pentagon Basın Sözcüsü General Patrick Ryder soruları cevapladı.  AA muhabirinin, "İsrail’e yaptığınız silah yardımlarının ardından bir de danışman göndermeniz, muhtemel bir Gazze operasyonunda sivil kayıplar konusundaki sorumluluğunuzu arttırmıyor mu?" sorusuna, "Irak gibi yoğun yerleşimin olduğu meskun mahal operasyonları konusundaki deneyimimiz düşünüldüğünde, sivil kayıpları azaltmak adına elimizden gelen her şeyi yapmak için, çıkarttığımız dersleri paylaşmanın önemine de inanıyoruz." şeklinde yanıt verdi.

Pentagon Bölgede Operasyonlar Yürüten Askerlerini İsrail'e Gönderdi

İsrail’de görev yapan Amerikalı komutanların başında Korgeneral James Glynn bulunuyor. Hepsinin ortak yanı DEAŞ ile mücadele bahanesiyle ABD'nin Batı Asya'ya müdahalelerinde yer almış olmaları. Glynn’ın bir önceki görevi, ABD Özel Kuvvetlerinin bir birimi olan Ortak Özel Harekat Komutanlığı komutan yardımcılığıydı.

Glynn, İsrail ordusuna danışmanlık veren, ismi resmen duyurulan tek muvazzaf subay. Ekibindeki diğer subayların kaçının emekli, kaçının muvazzaf olduğu konusunda Pentagon kesin bilgi vermekten kaçınıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# abd # israil # gazze # pentagon