ABD ve NATO'nun Doğu Akdeniz'e Askeri Yığınağı Artıyor

ABD ve İsrail'in Filistin üzerinde askeri yığınağı sürerken NATO, İtalya açıklarında 14 Ülke ve yaklaşık 30 geminin katılacağı askeri tatbikat düzenliyor. Türkiye ise tatbikata karargâh subayları ve gözlemci personelleri ile katılıyor.

ABD ve NATO'nun Doğu Akdeniz'e Askeri Yığınağı Artıyor

ABD ve NATO'nun Doğu Akdeniz'e askeri yığınağı artıyor.

ABD ve İsrail'in Filistin'e saldırıları sürerken NATO, 23 Ekim - 6 Kasım tarihlerinde İtalya açıklarında Dynamic Mariner-23 tatbikatı düzenliyor.

NATO'nun denizcilik alanındaki en önemli faaliyetlerinden biri olarak nitelediği tatbikata Türkiye dahil 14 ülke katılım sağlıyor.

ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Yunanistan, Polonya, Portekiz, Romanya, İspanya, Belçika, Kanada ve Türkiye olmak üzere toplam 14 ülkeden 6 binden fazla asker, kurmay subay ve gözlemci yer alacak

Yaklaşık 30 savaş gemisi, denizaltılar, helikopterler ve F-35 gibi savaş uçaklarının kullanılacağı tatbikatta fiili eğitim atışları yapılacak.

Türkiye'nin tatbikata katılımı ile ilgili açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Bakanlık, tatbikata karargah subayı ve gözlemci personel göndereceğini duyurdu

# nato # abd # tatbikat