Almanya Güney Kıbrıs'a Asker Konuşlandırdı! Tepki Ersin Tatar'dan Geldi

ABD ve İngiltere’den sonra Almanya’da Doğu Akdeniz’e girdi. Almanya özel kuvvetlerini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne konuşlandırdı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz’de oldu bittiyse izin vermeyeceklerini söyledi.

Almanya Güney Kıbrıs'a Asker Konuşlandırdı! Tepki Ersin Tatar'dan Geldi

 Tatar, yabancı askeri kuvvetlerin Ada'ya gelmesinin uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı.

Uluslararası hukuku çiğnediler. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bilgi vermeden Kıbrıs adasına asker sevk ettiler. ABD ve İngiltere’den sonra Almanya da Doğu Akdeniz’e girdi.

Alman ordusu, özel kuvvet birliklerini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gönderdi. Avrupa basını Alman özel kuvvetlerinin, rehine kurtarma operasyonu ve İsrail ordusu ile birlikte Gazze’deki kara harekatına katılacağını iddia etti.

Almanya’nın Ada’ya asker sevk etmesine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Tatar, Zürih ve Londra garanti anlaşmalarına dikkati çekti. Almanya’nın uluslararası hukuku çiğnediğini kaydetti. "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin garantörü olan Türkiye ve bizim iznimiz ve onayımız olmadan yabancı askeri kuvvetlerin Ada'ya gelmesi uluslararası anlaşmalara aykırıdır" dedi.

Kıbrıs'ın genelinde atılacak askeri adımlardan Türkiye'nin haberdar edilmesini gerektiğini altını çizdi Tatar. “Bunun Almanya veya başka bir ülke olması fark etmez. Kıbrıs'ın garantörleri Türkiye, İngiltere ve Yunanistan'dır" ifadelerini kullandı.

# almanya # KKTC # ersin tatar