Dünya ÇKP'nin 20. Genel Kurultayı'nı nasıl karşıladı?

Dünyadaki bir çok siyasi partilerin liderleri, hükümet yetkilileri ve milletvekilleri, Çin Komünist Partisi'nin 20. Genel Kurultayıı sebebiyle Ş Cinping'i tebrik etti.

Dünya ÇKP'nin 20. Genel Kurultayı'nı nasıl karşıladı?

Dünyadaki bir çok siyasi partilerin liderleri, hükümet yetkilileri ve milletvekilleri, Çin Komünist Partisi'nin 20. Genel Kurultayıı sebebiyle Ş Cinping'i tebrik etti.

Kutlama mesajlarında, ÇKP'nin kayda değer başarılarından ve Çin halkının ve dünyanın geri kalanındaki insanların refahını iyileştirmeye yaptığı önemli katkılardan övgüyle bahsettiler.

Orta Afrika Cumhuriyeti Birleşik Kalpler Hareketi (MCU) partisinin ulusal genel sekreteri ve ülkenin Ulusal Meclisi başkanı Simplice Mathieu Sarandji, kuruluşundan bu yana ÇKP'nin Çin'in gelişimi için aralıksız çaba sarf ettiğini söyledi ve MCU'nun buna istekli olduğunu da sözlerine ekledi.

Nijer Ulusal Toplumu Geliştirme Hareketi partisi başkanı ve ülkenin Ulusal Meclisi başkanı Seini Oumarou, Çin halkının ÇKP önderliğinde ulusal kurtuluş ve ekonomik ve sosyal kalkınmada kaydettiği inanılmaz başarılara duyduğu içten hayranlığı dile getirdi.

Gürcü Hayali - Demokratik Gürcistan Partisi Siyasi Konseyi siyasi sekreteri ve Gürcistan Parlamentosu başkanı Shalva Papuashvili, 20. ÇKP Ulusal Kongresi'nin önümüzdeki beş yıl ve ötesinde Çin'in gelişimi üzerinde derin bir etkisi olacağını söyledi.

Jamaika İşçi Partisi genel sekreteri Horace Chang, bu yılın ikinci yüzüncü yıl hedefi için çabaladığı için Çin için önemli olduğunu ve bu kongrenin Çin halkının geleceğiyle yakından bağlantılı olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Jamaika başbakan yardımcısı ve Ulusal Güvenlik Bakanı olan Chang, kongrenin eksiksiz bir şekilde gerçekleşmesini diledi.

Geçtiğimiz on yılda, Şi tarafından önerilen Çin Rüyası ve Kuşak ve Yol Girişimi dünya üzerinde olumlu bir etki yarattı ve dünya çapındaki ülkeler için adil, sağlam ve barışçıl bir dünya düzeni inşa etmek için işbirliğini geliştirmek ve birlikte çalışmak için elverişli bir uluslararası atmosfer yarattı. Nepal Komünist Partisi (Maoist Merkez) başkanı ve eski başbakan Prachanda olarak da bilinen Pushpa Kamal Dahal dedi.

Yön-Sosyal Demokrasi partisi lideri ve Slovakya'nın eski başbakanı Robert Fico, Xi tarafından önerilen Küresel Kalkınma Girişimi ve Küresel Güvenlik Girişimi'nin dünya barışını ve kalkınmasını teşvik etmeye elverişli olduğunu söyledi.

Çin'i modern bir ülke haline getirmek için 20. ÇKP Ulusal Kongresi'nin kilit öneme sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye'den Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ÇKP'nin başarılarının sadece Çin'e ve Çin halkına değil, aynı zamanda insanlığa da ait olduğunu söyledi.

Sırbistan Sosyalist Partisi genel başkanı Ivica Daciç, ÇKP 20. Ulusal Kongresi'nin Yeni Bir Çağ için Çin Karakterli Sosyalizm Düşüncesi'nin tam olarak uygulanması ve modern bir çağın inşasına yönelik yeni bir yolculuğa çıkmak için önemli bir toplantı olacağına inandığını söyledi. her bakımdan sosyalist ülke.

çkp Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Çin Komünist Partisi sosyalizm