İİT bünyesinde Medya Gözlemevi kurulacak! İsrail'in savaş suçlarını belgeleyecekler

Olağanüstü toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları, toplantıda Medya Gözlemevi kurulmasını kararlaştırdı. Buna göre gözlemevi, İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği suçları belgeleyecek.

İİT bünyesinde Medya Gözlemevi kurulacak! İsrail'in savaş suçlarını belgeleyecekler
İİT bünyesinde Medya Gözlemevi kurulacak! İsrail'in savaş suçlarını belgeleyecekler

İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları Olağanüstü Toplantısı, İletişim Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşti. "İşgal Altındaki Filistin Topraklarında İşgalci İsrail Yönetimi'nin Dezenformasyon Faaliyetleri ve Gazetecilere ve Medya Kuruluşlarına Yönelik Saldırıları" temasıyla İstanbul'da yapılan toplantıdan Gazze'deki savaş suçlarını belgelemek için İİT Genel Sekreteryası bünyesinde Medya Gözlemevi kurulması kararlaştırıldı. 

MEDYA GÖZLEMEVİ İLE İSRAİL'İN İŞLEDİĞİ SUÇLAR BELGELENECEK

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İİT Genel Sekreteri Taha, Filistin halkına karşı İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların görüşülmesi için toplantıya çağrı yapan Türkiye'ye teşekkür etti. Taha, zirve sırasında Medya Gözlemevi kurulması gibi bir dizi adımın kabul edildiğini aktardı. Gözlemevinin İsrail'in Filistinlilere kaşı işlediği suçlar hakkında belge toplamayı hedeflediğini belirten Taha, bu önergeyle teşkilata üye ülkelerin liderlerinin, İsrail'in Filistin halkına karşı acımasız saldırılarıyla yüzleşmek gerektiğini tekrar vurguladığına dikkati çekti.

İsrail'in gazetecilere karşı saldırılarını sürdürdüğünü aktaran Taha, "Gazze'deki soykırımın başından bu yana 126 gazetecinin İsrail'in saldırılarında öldüğünü" hatırlattı. Taha, İsrail'in bölgede hakikati ve işlediği suçları gizlemeye, gazetecileri susturmaya çalıştığını ifade ederek, Tel Aviv yönetiminin bölgede işlediği suçlardan uluslararası toplumun haberdar olmasını engellemeye çabaladığının altını çizdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının basın tarafından yakından takip edilmesi gerektiğine işaret eden Taha, söz konusu gözlemevinin ürettiği içeriğe İİT'nin internet sitesinde erişilebileceğini aktardı. Taha, Medya Gözlemevi'nin uluslararası toplumun "Filistin krizi" konusunda doğru bilgi alabilmesi için faaliyetler düzenleyeceğine değinerek, İİT'nin Filistin halkını desteklediğini yineledi.

FİLİSTİN ENFORMASYON BAKANI DA TOPLANTIDA KONUŞTU

Filistin Enformasyon Bakanı Nabil Abu Rudeineh de açılışta yaptığı konuşmada, Arap ve İslam ülkelerine, Filistin halkına yönelik savaşı durdurmaları için ABD'ye baskı yapmaları ve açıklamalarla yetinmemeleri çağrısında bulundu.

Filistinlilerin 100 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini belirten Rudeineh, "Gazze, Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçasıdır. İsrail, Filistinlilere karşı hiçbir savaşı kazanamayacak. Bizim irademiz, kararlılığımız ve kutsallarımız var. Teslim olmayacağız." ifadelerini kullandı. Rudeineh, İsrail'in Filistin'in kutsallarına yönelik saldırılarının, aslında tüm Arap ve İslam ülkelerinin kutsallarına yönelik bir saldırı olduğuna dikkati çekti. Kudüs ve diğer kutsal mekanların saldırı altında olduğunu söyleyen Rudeineh, "Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

islam işbirliği teşkilatı israil filistin