Alternatif Turizm Noktası: Yörük Müzesi

Turizmin başkenti Antalya’da Manavgat ilçesindeki Özel Yörük Müzesi, alternatif turizmde öne çıkıyor. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgiyle izlediği bine yakın etnografik eser, müzede Yörük yaşayışının gelecek kuşaklara aktarılması için bir araya getirildi.

Doğayı ve insanı önceleyen yaşam şekli ile Yörük gelenekleri günden güne kaybolurken, o yaşantıya ait nesneler bu müzede toplandı. Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Özel Yörük Müzesi, ziyaretçilerini bekliyor.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik alana kurulu müzede, 2 kapalı sergi galerisi, açık hava sergi alanı, 3 Yörük çadırı, 1 eser deposu, 1 konferans salonu ve 1 atölye bulunuyor.

Konuttan misafirliğe, üretimden müziğe, konargöçerliğin hayatın içinde bazıları insanı hayrete düşüren yaratımları…

Yörük göçü, hayvancılık ve kültürün önemli bir parçası olan yağlı güreş, müzenin açık alanında canlanırılıyor. Kimi ziyaretçiler ise burada anılarında buruk bir yolculuğa çıkıyor.

Denizi, kumu, güneşi kadar antik kentleri, ören yerleri, doğal ve tarihi güzellikleriyle de öne çıkan kent, kültür turizminde de söz sahibi. Yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gören müze, turizmin 12 aya yayılması ve çeşitlendirilmesi için seçeneklerin artırılmasının gereğini hatırlatıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’na bağlı müzenin yetkilisi Burçin

Şahin, tüm vatandaşları bu özel müzeyi ziyaret etmeye çağırdı.
Şahin, herkesi Büyükşehir Belediyesinin hazırlıklarını sürdürdüğü festivale davet etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# Antalya # antalya # yörük # manavgat