Akar'dan kimyasal silah iddialarına sert yanıt: "Bu alçakça bir iftira"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "kimyasal silah" iddiaları ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alanlara sert yanıt verdi. Terör mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü bu dönemde saldırıların bilerek yapıldığına dikkat çeken Akar, "Bu bir iddia değil, alçakça bir iftira" dedi.

"ALGI OLUŞTURMAK İSTİYORLAR"

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aralarında Ulusal Kanal muhabirininde bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akar, başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ni "kimyasal silah" iddialarıyla hedef alanlara tepki gösterdi:

- Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Aslında maksatları ortada. Ne zaman terör örgütü çöküş sürecine girdi, büyük kayıplar vermeye başladı, bir çıkış yolu olarak iftira, karalama yoluna gitmeye çalıştılar. Özellikle yurt dışında bir algı oluşturmaya yönelik 'çamur at izi kalsın' anlayışından hareketle, ne ahlaki, ne hukuki değerlere uymayacak söylemlerde bulunuyorlar. Bu bir iddia değil, son derece alçakça bir iftira.

"BİZİM POLİTİKAMIZ BELLİ"

Akar, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'in 27 Ekim Perşembe günü Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin de soruya yanıt verdi:

- Yıllardan sonra ilk defa bu düzeyde bir ziyaret olacak. Genel durumu değerlendireceğiz. Bizim politikamız, görüşlerimiz belli. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son derece şeffaf bir politika uyguluyor. Bunları anlatacağız. Gelişmelere göre de müteakip safhaların neler getireceğini göreceğiz.


Tahıl koridoruna ilişkin anlaşma geçerliliğinin 19 Kasım'da dolacağının hatırlatılması üzerine de Akar, "Biz bu anlaşmanın devamından yanayız" dedi. Bakan, Rus limanlarındaki tahılın taşınmasına yönelik de neler yapılabileceğinin araştırıldığını söyledi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# milli savunma bakanı # kimyasal silah # hulusi akar # tahıl koridoru # Türk Tabipleri Birliği