Guaterres Siyonistlerin Hamas'ı Karalama Kampanyasına Katılmadı

ABD ve İsrail'e Fransa da katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'de terör örgütü IŞİD'e kurulan sözde uluslararası koalisyonu Filistinlilere karşı savaşmaya çağırdı. HAMAS'ı karalamaya çalışan Batı cephesine yanıt BM Genel Sekreteri'nden geldi.

Guaterres Siyonistlerin Hamas'ı Karalama Kampanyasına Katılmadı

Antonio Guterres, HAMAS'ın Aksa Operasyonu'nu durup dururken başlatmadığına dikkat çekti. Diplomasi arenasında Katar'da olan Dışişleri Hakan Fidan ise küreselcileri uyardı, "Ya büyük bir savaşa ya büyük bir barışa gideceğiz" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Ağzından Baklayı Çıkardı

Macron'un söylemi İsrail ve ABD'ye koşulsuz teslimiyetin ilanı oldu. Fransa da İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu'nun uluslarası müdaheleye zemin hazırlamak için HAMAS'ı karalama girişimine destek çıktı.

Aslında Macron'un Tel Aviv ziyareti siyonist planları gözler önüne serdi. Senaryo aynı. Aynı Suriye'de olduğu gibi, Atlantik İttifakı bu kez Filistinlileri topraksız bırakma peşinde.

Macron'un bahsettiği koalisyon Suriye'de konuşlu. ABD'nin besleyip donattığı sözde terör örgütü IŞİD'e karşı ABD mevzisinde Suriye'ye ve bölge ülkelerine karşı savaşta. Bölgeye kan, gözyaşı ve kaos taşıyan bu koalisyon şimdi İsrail işgalini meşru kılmak için Filistin'e taşınmak isteniyor.

İsrail ve Batı siyonist yalanlarla algı operasyonları yürütürken Birleşmiş Milletler'den yükselen ses dikkat çekti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, HAMAS'ın durup dururken harekata başlamadığını vurguladı. İsrail işgaline dikkat çekti.

- Filistin halkı 56 yıldır boğucu bir işgale maruz bırakılıyor. Topraklarının sürekli olarak yerleşim yerleri tarafından yutulduğunu ve şiddetle boğuştuklarını; ekonomilerinin boğulduğunu; insanlarının yerlerinden edildiğini ve evlerinin yıkıldığını gördüler. İçinde bulundukları kötü duruma siyasi bir çözüm bulunması yönündeki umutları da giderek yok oluyor.

BM Sekreteri'nin bu tutumu İsrail'i kızdırdı. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, "Sayın Genel Sekreter, siz hangi dünyada yaşıyorsunuz?" diye sordu. İsrail'in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ise Guterres'in derhal istifa etmesi gerektiğini ve örgütü yönetmeye uygun olmadığını söyledi.

Diplomasi trafiğinde gözlerin bir yandan Katar'da yapılan görüşmeydi. Dışişleri Bakanı Hana Fidan Katarlı mevkidaşı ile görüştükten sonra ortak basın toplantısında konuştu. Uluslararası koalisyon için zemin arayışında olan Batı'ya uyarı, bölge ülkelerine ise çağrı yaptı Hakan Fidan.

Gazze'ye yönelik çifte standartlı yaklaşımları reddeden Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ise "Uluslararası hukukun ihlaline karışan tüm taraflar hesap vermeli" dedi.

guaterres Birleşmiş milletler nato israil hamas