İsrail Sivilleri Katletmeye Devam Ediyor! Gazze'de Hastanelerin Yakıtı Bitti Elektrikler Kesildi

İsrail sivillere saldırmaya devam ediyor. Dün geceden bu yana İsrail 110 Filistinliyi öldürdü. Gazze'deki hastanelerin yakıtı bittiğinden elektrikleri de kesilmeye başladı. Avrupalı politikacılar Miçotakis, Macron ve Rutte ise ise Tel Aviv'e giderek İsrail'e desteklerini belirtti.

İsrail Sivilleri Katletmeye Devam Ediyor! Gazze'de Hastanelerin Yakıtı Bitti Elektrikler Kesildi

Gazze'de, İsrail saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 110 Filistinli hayatını kaybetti. Son kayıplarla, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana can kaybı 4 bin 700'ü aştı.

Gazze'deki hastanelerde tüm jeneratörlerin durmasına 48 saatten az bir zaman kaldı. Endonezya Hastanesi'nde yakıt bittiği için elektrikler kesildi. İsrail ablukası nedeniyle Filistin'e yakıt ulaşmıyor.

Hamas Hareketi, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesinde yakıtın bitmesi sonucu elektriklerin kesilmesinin bir insanlık suçu olduğunu duyurdu.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ise, "toplu katliamı destekleyen" Batı dünyasının, insanlık sicilinden kaydının düştüğünü söyledi.

Yunan Başbakanı Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte ise Tel Aviv'e giderek İsrail'e desteklerini belirtti.

filistin israil gazze