Kanlı para oyunu nedir? Uzmanlar uyardı yayılırsa kalıcı hasar riski yüksek

Son günlerde sosyal medya üzerinde yaygın olarak görülen kanlı para oyunu okullarda dehşet saçıyor. Uzmanlar uyarı yayılırsa kalıcı sonuçlara neden olabilir. Peki kanlı para oyunu nedir? İşte yanıtı:

Kanlı para oyunu nedir? Uzmanlar uyardı yayılırsa kalıcı hasar riski yüksek

Kanlı Para olarak sosyal medyada yer alan oyun okulda öğrenciler arasında oldukça popüler oldu. Ancak bazı okullarda öğrencilerin ağır yaralanması nedeniyle yasaklanmalar başladı. Peki kanlı para oyunu nasıl ortaya çıktı ve nasıl oynanıyor? İşte tüm soruların yanıtı:

Kanlı Para Oyunu Tehlike Saçıyor!

Oyunun asıl amacında elleri kanatmak var. Bunun içinde 1 Liranın etrafı iyice bıçak ya da makasla sivri hale getiriliyor. Ardından yazı tura seçilip havaya atılıyor. Para daha sonra iki parmağın arasında ekleme sıkıca yerleştiriliyor. 3 defa hiç düşürmeden masaya vuran kazanıyor. Ancak düşürdüğün al parayı diğer oyuncu elin eklemlerine vuruyor. Kan akana kadar yapılıyor. Kan paraya bulaşınca yeniden başlıyor. 

Kanlı para oyunu

Kanlı Para Oyunu Kalıcı Hasar Bırakıyor!

Uzmanlar sık sık oynandığından kanlı para oyunun özellikle ince eklemlere sahip olan elde kalıcı hasara neden olacağını belirtti. Kemik ve eklemlerde çatlamaya neden olan kanlı para oyunu bazı öğrenciler ya da gençlerde hastane vakalarına dönüştü. Uzmanlar aileleri ve okul müdürlüklerini uyardı. Gençlerin halen gizli gizli oynadıkları oyunu bir an önce daha kalıcı iptal ettirmeleri lazım. 

Kanlı para oyunu nasıl oynanır

kanlı para oyunu