Numan Kurtulmuş Rusya'yı İşgalci İlan Etti

. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalayıp TBMM'ye sevk etmesinin ertesi günü Numan Kurtulmuş, Çekya'da Ukrayna'nın düzenlediği etkinlikte bu şekilde konuştu. Rusya'yı işgalci ilan etti.

Numan Kurtulmuş Rusya'yı İşgalci İlan Etti

"Rusya tarafından işgal edilen toprakların Ukrayna'ya ait olduğu teyit etmek isteriz" bu sözler Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'a ait. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalayıp TBMM'ye sevk etmesinin ertesi günü Numan Kurtulmuş, Çekya'da Ukrayna'nın düzenlediği etkinlikte bu şekilde konuştu. Rusya'yı işgalci ilan etti.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin kurduğu Kırım Platformu'nun Çekya'da düzenlediği 2'nci Parlamenter Zirvesi Genel Kurulu'na katıldı.

Ukrayna Meclis Başkanı Ruslan Stefançuk ile kameraların karşısına geçip poz verdi. Rusya'ya referandum ile katılan Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya topraklarının Rusya tarafından işgal edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in katılım protokolünü imzalayıp TBMM'ye sevk etmesinin ertesi günü Numan Kurtulmuş'un yaptığı konuşma zamanlaması itibarıyla da dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş ve Türkiye'nin Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın hazır bulunduğu toplantıya Zelenski de video konferans yöntemiyle katıldı.

numan kurtulmuş rusya