Türkiye Sanatçılar Birliği'nden İlhan İrem için başsağlığı

Türk dünyasının önemli seslerinden İlhan İrem dün hayatını kaybetti. Türkiye Sanatçılar Birliği İlhan İrem'in vefatı üzerine baş sağlı metni yayınladı. Türk Sanatçılar Birliği, "İlhan İrem bir Türk aydını olarak yaşadı. Türk Milletine Atatürk devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlıydı."

Türkiye Sanatçılar Birliği'nden İlhan İrem için başsağlığı

Türk dünyasının önemli seslerinden İlhan İrem dün hayatını kaybetti. Türkiye Sanatçılar Birliği İlhan İrem'in vefatı üzerine baş sağlı mesajı yayınladı. Türk Sanatçılar Birliği, "İlhan İrem bir Türk aydını olarak yaşadı. Türk Milletine Atatürk devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlıydı."

Taziye metninin tamamı şu şekilde:

Bu topraklardan İlhan İrem geçti.

Müziğiyle, sanatıyla milletimizin gönlünde yer edinen, çok değerli sanatçımız İlhan İrem'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

İlhan İrem yaratıcı üretken bir sanatçıydı. Romantik pop müziğinde özgün eserler verdi. Şarkıları dilden dile dolaştı. 

İlhan İrem bir Türk aydını olarak yaşadı. Türk Milletine Atatürk devrimlerine, Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlıydı. Ülkemize yönelen tehditlere karşı her zaman tavır aldı. Bağımsızlıktan ve çağdaşlıktan hiç taviz vermedi. Daha 1999 yılında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen için yazdığı yazıda "Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşemeyeceğini yakından gör" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Sanatçılar Birliği olarak başta ailesi olmak üzere bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz. İlhan İrem'in hatırasını önünde saygıyla eğiliyoruz. 

# türkiye # fetö # aydın # türk # cumhuriyet # Sanatçı # taziye mesajı # çok # taziye # Türkiye Sanatçılar Birliği # İlhan İrem