İran'dan Ukrayna'ya tepki: "Uygun şekilde yanıt verilecek"

İran, Ukrayna'nın Rusya'ya silah tedarik edildiği gerekçesiyle Kiev Büyükelçisi Menuçehr Muradi'nin akreditasyonun iptal edilmesine tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, karara uygun bir karşılık vereceklerini duyurdu.

İran'dan Ukrayna'ya tepki: "Uygun şekilde yanıt verilecek"

İran, Ukrayna'nın Rusya'ya silah tedarik edildiği gerekçesiyle Kiev Büyükelçisi Menuçehr Muradi'nin akreditasyonun iptal edilmesine tepki gösterdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, karara uygun bir karşılık vereceklerini duyurdu.

Açıklamada, Ukrayna'nın İran ile diplomatik seviyeyi düşürme kararından duyduğu üzüntüyü dile getireren Kenani, "kararın yabancı medya kuruluşlarının teyit edilmemiş haberlerine dayandığını" ifade etti.

Ülkesinin Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta tarafsızlık politikası izlediğini savunan Kenani, 2 ülke arasındaki anlaşmazlıkların şiddetten uzak ve siyasi diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ve bu konuda da Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın 2 ülkedeki mevkidaşlarıyla birçok kez temasta bulunduğunu hatırlattı.

Alınan karara karşılık uygun bir cevap verileceğini bildiren Kenani, Ukrayna hükümetine " Tahran-Kiev arasındaki ilişkileri bozmaya çalışan üçüncü tarafların etkisinden kaçınma" çağrısında bulundu.

# rusya # Ukrayna # iran # Bir # tahran # kiev