Serrac istifa kararından vazgeçti

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac istifa kararından vazgeçtiğini duyurdu. Serrac yaptığı açıklamada gerekçe olarak Libya'da devam eden diyalog sürecini gösterdi, "Tamamlanana kadar görevime devam edeceğim" dedi.

Serrac istifa kararından vazgeçti

Libya'da diyalog süreci devam ediyor. Son olarak taraflar ateşkes kararı almış, haberi Birleşmiş Milletler kamuoyuna duyurmuştu.

Çeşitli düzeylerde temaslar sürerken Libya Lideri Fayiz es-Serrac'tan bir açıklama geldi. Serrac istifadan vazgeçtiğini duyurdu. Açıklama Libya Başbakanlık Sözcüsü Galib el-Zaklai'den geldi.

Zaklai, Serracın kararının sebebinin devam eden diyalog süreci olduğuu ifade etti. Kararın, "Trablus'taki Temsilciler Meclisi, Devlet Yüksek Konseyi, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu ve bazı dost ülkelerden gelen çağrılar üzerine" alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Libya liderinin "barış ve uzlaşı ile bu krizden çıkılması için, diyalog komitesinin, kişisel çıkarlar ve bölgecilik gözetmeden tarihi sorumluluğunu yerine getirmesini ve tüm üyelerin ulusal çıkarları her şeyin üstünde tutmasını umduğu” belirtildi.

Fayiz es-Serrac 16 Eylül tarihinde istifa edeceğini söylemiş en geç Ekim ayı sonunda görevini bırakmak istediğini söylemişti.

# libya # Birleşmiş milletler # Trablus # Serrac