Pentagon Ayn El Arap'ta kuracağı askeri üs için PYD ile işbirliği yaptı

PKK''nın Suriye uzantısı PYD'yi terör örgütü olarak görmeyen ABD, Suriye topraklarında kuracağı yeni askeri üs için PYD ile işbirliği yaptı. Amerika, 2.1 milyon dolar değerindeki araziye PYD aracılığıyla sadece 750 bin dolar ödedi.

Pentagon Ayn El Arap'ta kuracağı askeri üs için PYD ile işbirliği yaptı

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de intihar saldırıları düzenleyen uzantısı PYD/YPG ile ABD arasındaki işbirliği Ayn El Arap'ta devam ediyor.

Irak ve Afganistan'da verdiği ağır asker kayıpları sonrası okyanus ötesine asker göndermeme kararı alan ABD yönetimi, terör örgütü PYD/YPG'yi Suriye'deki kara gücü ilan etmişti.

Anadolu Ajansı Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alan Ayn el-Arab'da kurulacak ikinci askeri üs için PYD ile ABD arasındaki işbirliğini gündeme taşıdı. Buna göre ABD yönetimi, işgal altındaki Suriye topraklarını PYD aracılığı ile ucuza aldı.

Sehbet köyünde ABD’nin askeri üs çalışması devam ederken, 20 km uzaklıktaki Harab Işk köyünde askeri helikopter pisti için 300 dönüm arazi satın alındı.

Arazinin değeri en az 2.1 milyon dolardı. Ancak PYD aracılığıyla sadece 750 bin dolar ödedi. Bunun yanı sıra PYD, arazi çevresindeki 100 hektarlık alana da el koydu. Böylece üssün alanı 400 dönüme çıkarmış oldu.

Türkiye sınırına 21 km mesafede yer alacak yeni üs, Ayn El Arap ile Fırat nehrinin arasında yer alması açısından önem taşıyor. Yeni üs, Fırat'ın 27 km doğusunda bulunuyor.

ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ilk kez 7 Mart’ta gündeme gelen ikinci üs çalışmalarını yalanlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # pyd # pentagon # ayn el arab