Netanyahu'dan “Lübnan’da yeni bir patlama olabilir” iddiası

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu'na video mesajla seslenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nı hedef aldı. Beyrut limanındaki yaşanan patlamayı hatırlatan Netenyahu, "Bir sonraki patlama Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen silah deposununda yaşanabilir" dedi. Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, bu iddiayı yalanlayarak, depoyu gazetecilere açtı.

Netanyahu'dan “Lübnan’da yeni bir patlama olabilir” iddiası

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu'na video mesajla hitap eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'a ait gizli silah deposunu gösterdiği bir harita paylaştı. Bir sonraki patlamanın burada olabileceğini söyledi.

Beyrut'un Cenah Mahallesi'ndeki bu yerde Hizbullah'ın gizli bir silah deposu olduğunu açıkladı. Cenah sakinlerinin hemen harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Netanyahu’nun iddiasına Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah’tan yanıt geldi. Nasrallah yaptığı açıklamada Netanyahu’nun iddiasını yalanladı. , "Netanyahu Lübnan halkını Hizbullah’a karşı kışkırtmaya çalışıyor ve Beyrut ile banliyöler arasında bir yerden bahsediyor, füze depolayıp ürettiğimizi iddia ediyor" dedi.

Nasrallah, Netanyahu’nun iddiasını çürütmek için Lübnanlı ve uluslararası medya kuruluşlarını davet etti. Yerli ve yabancı çok sayıda medya mensubu, silah deposu olduğunu iddia ettiği bölgeye akın etti.

ulusal.com.tr

# iran # lübnan # hizbullah # Binyamin Netanyahu