TTK Başkanı'nın istifası Meclis'e taşındı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Metin Hülagü'nün istifası Meclis'e taşındı. İstifayla 1915 olaylarının 100. yıl dönümü arasında ilişki olup olmadığı bir soru önergesinde gündeme getrildi.

TTK Başkanı'nın istifası Meclis'e taşındı

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, "Türk Tarih KurumuBaşkanı Prof. Dr. Metin Hülagü'nün istifasını Meclis gündemine taşıdı. Gümüş, 1915 olaylarının 100. Yıldönümü nedeniyle, bu konuda araştırmalar yapması için görevlendirildiği bilinen kurumun başkanının 100. Yıl dönüme çok kısa bir süre kala istifa etmesine dikkat çekti.

Soru önergesinde istifanın yanısıra Ermeni iddialarına karşı ayrılan bütçeyle ilgili bilgi istendi.

CHP Balıkesir Milletvetkili Haluk Ahmet Gümüş, "Prof. Dr. Metin Hülagü’nün istifasının, 1915 olaylarının 100. Yıldönümü'nün çok yaklaşmış olması ile bir ilgisi var mıdır? 1915 olaylarının 100. Yıldönümü'nün araştırılması için TTK’ya toplamda ne kadar bütçe ayrılmıştır? Prof. Dr. Metin Hülagü’nün başkanlığı döneminde bu bütçenin ne kadarı, hangi çalışmalar için harcanmıştır?" diye sordu.

Balıkesir Milletvekilinin soru önergesinde 1915 olayları konusunda yapılan hazırlıklar soruldu.

Gümüş, "1915 Olayları için tarih çalışmaları anlamında Türk Tarih Kurumu'nun hazırlıkları nelerdir? Çalışmalar ne zaman yayınlanacaktır?" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# meclis # soru önergesi # Başkan # istifa # 1915 olayları # Türk Tarih Kurumu