Vekiller 1 yılda araçlarıyla 4 milyon KM yol yaptı

Makam aracı kullanan vekillerin kat ettiği yol ve harcadıkları benzin miktarının faturası ortaya çıktı. En çok yakıt tüketimi gerçekleştiren 10 vekil arasında 1 milyonu aşan iletişim faturası krize neden olan ve Divan üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Elif Doğan Türkmen de var.

Vekiller 1 yılda araçlarıyla 4 milyon KM yol yaptı

MAKAM ARACIYLA “DÜNYA TURU”

Makam aracı kullanan milletvekillerinin bir yıllık yol gideri 1 milyon 363 bin 791 TL olduğu ortaya çıktı.

Makam aracı kullanan vekillerin kat ettiği yol ve harcadıkları benzin miktarlarının faturası belirlendi.

Buna göre, en çok yakıt tüketimi yapan 10 vekil arasında 1 milyonu aşan iletişim faturası krize neden olan ve Divan üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan CHP’li Elif Doğan Türkmen de var.

VEKİLLER 1 YILDA ARAÇLARIYLA 4 MİLYON KM YOL YAPTI

Habertürk’ün haberine göre, makam sahibi vekiller araçlarıyla 4 milyon kilometre yol yaptı. Bu miktar dünyanın etrafında 98 tura denk geliyor.

VEKİLLERİN YOL ÜCRETİ 1 MİLYON 363 BİN TL TUTTU

Buna göre, son 1 yıl içinde Meclis’te 71 makam sahibi milletvekilinin yol gideri toplam 1 milyon 363 bin 791 TL olarak kayıtlara geçti.

Makam araçlarıyla toplam 352 bin 702 litre de yakıt harcandı. 71 vekilden 47’si ise dünyanın etrafını birden fazla dolaşacak kadar yol yaptı.

En çok yol yapan 10 vekil sıralamasında, birinci sırada CHP’li Özcan Purçu bulunuyor. Sırasıyla, CHP’li Ali Haydar Hakverdi, CHP’li Elif Doğan Türkmen, CHP’li Tufan Köse, AKP’li Mustafa Açıkgöz, AKP’li İlknur İnceöz, AKP’li Fatih Şahin AKP’li Ahmet Aydın en çok yol yapan vekiller oldu.

Makam aracı divan üyeleri, grup başkanvekilleri ve komisyon başkanlarına veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

chp benzin fatura elif doğan türkmen ilknur inceöz Tufan Köse ahmet aydın özcan purçu ali haydar hakverdi fatih şahin