Güvenlik soruşturması teklifi Genel Kurul'da

Kamuya personel alımında uygulanacak güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifi için görüşmeler tamamlandı. Güvenlik soruşturmasında kişilerin terör örgütleriyle iletişimi ve bağlantısı olup olmadığı tespit edilecek.

Güvenlik soruşturması teklifi Genel Kurul'da

Güvenlik soruşturmanı içeren kanunteklifinin tümü üzerindeki görüşmeler bitti. Gözler teklifin maddelerinde yapılacak görüşmelere çevrildi.

Kamuya personel alınımında uygulanacak güvenlik soruşturması ve arşiv taramasını öngören kanun teklifi MeclisGenel Kurulu gündemine geldi. 16 maddelik kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler 30 Mart’ta tamamlandı.

Teklifte, kamuya ilk kez atanacakların tümü için arşiv araştırması istenecek. Kanun teklifi ile birlikte güvenlik soruşturmasında kişilerin terör örgütleri veya suç işlemek amacıyla kurulan örgütlerle eylem birliği, iletişimi ve bağlantısı olup olmadığı tespit edilecek. Bu tespitlerin somut verilere dayanması gerekecek.

Elde edilen verilerin değerlendirilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda üç kişiden az olmamak kaydıyla değerlendirme komisyonu kurulacak.

Kanun teklifiyle memuriyete girişte anne-baba gibi birinci derece yakınlar, kayınpeder ve kayınvalide gibi akrabalara da güvenlik soruşturması getirilmesi planlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve istihbarat birimlerine girişte de güvenlik soruşturması yapılacak. Cezaevi çalışanları ve üst düzey kamu yöneticileri de soruşturmaya tabi olacak.

# Türk Silahlı Kuvvetleri # tsk # soruşturma # terör # tbmm # meclis # msb # terör örgütü # Milli Savunma Bakanlığı # Milli Savunma # kanun # kanun teklifi # istihbarat # teklif # genel kurul # güvenlik soruşturması # kamu personeli # 16 madde