Antalya'da kanser taraması yapıldı

Baş Boyun Kanserleri Farkındalık Haftası kapsamında Türkiye’de 6 ildeki 8 merkezde ücretsiz tarama programı yapıldı. Baş Boyun Kanserleri Derneği, hastalığın erken evrelerde teşhis edildiğinde tedavi başarısının yüzde 90’lara ulaştığına dikkat çekti. Derneğin uzmanları belirtilere karşı uyardı, erken tanının önemini vurguladı.

Antalya'da kanser taraması yapıldı

Baş, boyun kanserleri dünyadaki tüm kanserler içerisinde 6’ncı sırada yer alıyor. Vatandaşların çoğu baş, boyun kanserleri hakkında yeterli bilgiye sahip değil.

“BAŞ BOYUN KANSERLERİ FARKINDALIKLA AŞILABİLİR”

Baş Boyun Kanserleri Farkındalık haftasında Türkiye’de 6 ildeki 8 merkezde ücretsiz tarama programı yapıldı. Baş Boyun Kanserleri Derneği öncüllüğünde Antalya’da özel bir hastanede yapılan taramalar ile erken teşhis için fayda sağlandı. Baş boyun kanserlerine dikkat çekildi.

Baş boyun kanserleri tüm dünyada ve ülkemizde giderek yaygınlaşıyor. Bu kanserler geniş bir bölgede oluşuyor. Bu kanserler burundan ve sinüslerden başlıyor. Uzmanlar baş ve boyun kanserine karşı farkındalığının son derece önemli olduğunu belirtiyor.

BAŞ BOYUN KANSERLERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BELİRTİLER

Belirtilere karşı uyaran uzmanlar burunda kanama, burun tıkanıklığı, durduk yere boynunda şişlik çıkması gibi, belirtilerden birinin görülmesi halinde doktora başvurulmasını öneriyor.

# antalya # kanser # kanser taraması