İkinci kez dinlenecekler

Balyoz Davası'nda mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 komutanın yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek. Duruşmada, Balyoz Ana Davası'nda tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ikinci kez tanık sıfatıyla dinlenecek.

İkinci kez dinlenecekler

Balyoz davasında mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 62 komutanın yargılandığı davanın görülmesine yarın devam edilecek.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmaya, Balyoz Ana Davası'nda tanık olarak dinlenen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ikinci kez tanık sıfatıyla ifade verecek.

Geçtiğimiz Haziran ayında ilk celsesi görülen duruşmada, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı doğrultusunda 25 komutanın beraatine karar vermişti.

Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararı verdiği 62 komutanın dosyasının ise ayrılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, bu süreçte hayatını kaybeden Halil Yıldız hakkındaki davanın ise düşürülmesine hükmetti.

Öte yandan 236 komutanın yargılandığı Balyoz Ana Davası'nda geçtiğimiz hafta yeniden yargılama başlamış, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman duruşmada tanık olarak dinlenmişti. Her iki komutan da, Darbe iddialarının doğru olmadığını, bu bilgileri basından öğrendiklerini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Balyoz hilmi özkök tanık aytaç yalman