F-Tipi'ne büyük operasyon

Türkiye'yi hedef alan kumpas davalarıyla ilgili geniş çaplı operasyon başlatıldı. İzmir'de Askeri Casusluk kumpasında rol alan 57 F tipi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında çekilen 3 vali ve bir il emniyet müdürü de yer aldı.

F-Tipi'ne büyük operasyon

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aan kumpas davalarına yönelik ilk kapsamlı operasyon dalgası İzmir'den geldi. 57 F tipi polis ve bürokrata operasyon yapıldı.

İzmir Askeri Casusluk davasını yürüten isimlere yönelik operasyonda 13 ilde 46 şüpheli gözaltına alındı, 9 şüpheliye henüz ulaşılamadı. Eski İzmir İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da gözaltına alındığı operasyonun bir numaralı şüphelisinin Fethullah Gülen olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan üst düzey bürokratlar arasında merkez valileri Ahmet Kaya, Mehmet Oduncu, Sadık Altunkaynak ile Eskişehir Vali yardımcısı Mesut Keser ve Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri de yer aldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayla ilgil açıklama yaptı. Açıklamada "şüphelilerin F tipi örgütün talimatı ile muvazzaf subayları Türk Silahlı Kuvvetleri'nden tasfiye etmeyi amaçladığı" vurguladı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katıldığı bir televizyon programında operasyonu değerlendirdi. Akdoğan, "Yüzlerce kişi casus olabilir mi? Deniz Kuvvetlerini çökertmeye çalıştılar. Bu Türkiye düşmanlığıdır." ifadelerini kullandı.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# izmir # fethullah gülen # f-tipi # Fethullahçı Terör Örgütü