14 general 10 bin askerle büyük operasyon

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerindeki operasyonlar 72 saattir sürüyor. 10 bin asker ve polisin katıldığı operasyonlarda PKK köşeye sıkıştı. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre 2 günde 25 PKK'lı öldürüldü. Tanklar, komandolar, jandarma ve özel harekat polislerinin katıldığı büyük operasyonu 2 tuğgeneral yönetiyor. PKK'lılar bazı mahallelerden geri çekildi. Güvenlik güçleri tanklarla mahalle mahalle ilerliyor

14 general 10 bin askerle büyük operasyon

Büyük operasyon başladı, Cizre ve Silopi'de hendek kazan, barikat kuran, asker ve polise saldırıdan PKK'lılar köşeye sıkıştırıldı.

10 bin asker ve polisin katıldığı opersayonlar 72 saattir sürüyor. Cizre'deki şehit Jandarma astsubay kıdemli çavuş Burak Demir'in adının verildiği operasyonlar Cudi, Nur, Sur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştı.

İlçedeki operasyona tanklar da katıldı. Çatışmalar gece boyu devam etti. Güvenlik güçleri çatışmalar sırasında gece karanlığını aydınlatmak için zaman zaman aydınlatma fişekleri attı. Yaşanan çatışmalarda, 45 yaşındaki Hediye Şen de yaşamını yitirdi.

PKK'lı teöristler, Reşha Sağlık Meslek Lisesi ile Atatürk Anadolu Lisesinin çatısını ateşe verdi. Terör örgütü üyeleri yangını söndürmek için bölgeye giden itfaiye araçlarına da ateş açtı.

Cizre'de teröristlerin halka uyguladığı baskı da MOBESE kameraları tarafından kaydedildi. Sokağa çıkma yasağına saatler kala teröristlerin bir araca yönelik silahlı saldırısı an be an görüntülendi. Görüntülerde bir terörist kalabalığın bulunduğu caddedeki araca koşarak yaklaşıyor. Yasef Caddesi'nde ilerleyen bir araca terörist ateş açıyor. Saldırı üzerine araç hızla olay yerinden kaçmaya çalışırken bu kez bir başka terörist araca doğru yaklaşarak tetiğe basıyor. Saldırıda araçta bulunanlardan 15 yaşındaki Mevlüde İğdi başından ağır yaralandı.

Bir başka görüntüde de ilçeyi terk etmek isteyen vatandaşlara engel olan teröristler yer alıyor. PKK'lılar silahla tehdit ettikleri sürücüyü araçtan indiriyor.

Şehit Polis Muhammet Onur'un adının verildiği Silopi'deki operasyonlar da aralıksız sürüyor. Çatışmaların Başak ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştığı operasyon anı da böyle görüntülendi. Tanklar hendeklere ve barikatlara yerleştirilen bombalı tuzakları imha ederken asker ve polis de terörist avında.

Köşeye sıkışan PKK'lılar Silopi'de bazı mahallelerden geri çekildi. Asker güvenliğin sağladığı mahallerde evleri tek tek arıyor. Silopi'deki operasyona da Jandarma Komandoları tank ve zırhlı araçlar eşlik ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasına göre 2 günde Cizre ve Silopi'de öldürülen PKK'lı sayısı 25'e ulaştı.

Cizre ve Silopi'deki operasyonları iki tuğgeneral komuta ediyor. Operasyonlara Isparta, Bolu, Sivas'taki komando birlikleri, jandarma ve polis özel harekât timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişilik güvenlik gücü, katılıyor.

Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit ve Nusaybin'deki operasyonları toplamda 3 korgeneral, 3 tümgeneral, 8 tuğgeneral ve 26 albay yönettiyor. 10 bin askerin sevk edildiği ilçelere 5 bin askerin daha sevk edileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr