Bahoz Erdal öldü mü?

IŞİD'e yakın internet siteleri, PKK'nın üst düzey yöneticilerdinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in Ayn el Arab'da öldürüldüğünü duyurdu. Başbaklan Yardımcısı Bülent Arınç, iddiayı teyit eden bir bilginin ellerine ulaşmadığını söyledi, "Keşke ulaşsaydı" dedi.

Bahoz Erdal öldü mü?

Bahoz Erdal kod adlı PKK komutanı Fehman Hüseyin'in Suriye'nin Ayn el Arab kentinde IŞİD saldırısında öldürüldüğü iddia edildi.

İddia IŞİD'e yakın bir internet sitesinden geldi. Haberde, "Bahoz Erdal, Kuzey Irak'tan YPG'ye moral vermek ve direnişi organize etmek için Kobane'ye geldi. Şehrin "Azadi" (Özgürlük) meydanında incelemelerde bulunurken IŞİD'den küçük bir grup saldırıda bulundu" denildi. Söz konusu haberde Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in yüzünün parçalandığı da öne sürüldü.

İddia ile ilgili PKK'nın Suriye kolu PYD'den açıklama yapıldı. Milliyet Gazetesi'ne konuşan PYD Dışişleri sorumlusu İbrahim Kurdo, "Bahoz Erdal'ın o meydanda olma ihtimali yok. Bölge ziyarete açık bir bölge değil, sürekli çatışmaların yaşandığı bir bölge" dedi.

Bir açıklama da hükümetten geldi. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "iddiayı teyid eden bir bilgi ulaşmadı, keşke ulaşsaydı" dedi.

Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile birlikte örgütün en önemli 3 isminden biri olarak bilinen Bahoz Erdal'ın öldüğü yönündeki haber, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yaralandığı iddialarının ardından geldi.

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, Dağlıca ve Aktütün baskınlarının planlamasını yapıp talimatı veren kişi olarak biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # murat karayılan # pyd # ışid # ayn el arab # kobani # Bahoz Erdal