Sağlık Bakanı Koca: Aytaç Yalman koronavirüsten hayatını kaybetti

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman koronavirüsten yaşamını yitirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Hayatını kaybeden vaka sayımız üç oldu” dedi. Yalman’ın tedavi gördüğü hastanenin başhekimliği sürece ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca: Aytaç Yalman koronavirüsten hayatını kaybetti

Türkiye’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3’e yükseldi.

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı 79 yaşındaki Aytaç Yalman koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Açıklamayı İstanbul’daki Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği yaptı. Aytaç Yalman'ın eşi Belma Yalman’ın da Kovid-19’e yakalandığı belirtildi.

Yazılı açıklamada süreç de açıklandı. Buna göre; Yalman, 12 Mart’ta şikâyetleri nedeniyle Fenerbahçe Orduevi doktorunu evine çağırdı. Fizik muayene bulguları doğrultusunda orduevi hekimi hastaneye gitmesi gerektiğini Yalman’a bildirdi. Ancak hasta bunu kabul etmedi. Bunun üzerine evde serum tedavisi uygulanmasına başlandı. 13 Mart tarihinde ise şikâyetlerinin artışı nedeni ile aynı doktor tekrar eve çağrıldı ve bu sefer hasta ikna edilerek hastaneye götürüldü. Aytaç Yalman’a "interstisyel Pnomoni" tanısı konuldu. Fakat hasta yatışı kabul etmeyince tekrar eve gitti. Durum bir daha kötüleşince hastaneye kaldırılan Yalman hayatını kaybetti.

11 Mart'ta nefes darlığı başlayan Aytaç Yalman'ın hipertansiyonu dışında ek hastalığı olmadığı da öğrenildi.

Yalman, vefatından üç hafta önce İran’da bulunmuştu.

Aytaç Yalman’ın koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmesiyle Türkiye’de Kovid-19’dan ölenlerin sayısı üçe çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis’te yaptığı konuşmada son bilgileri paylaştı.

ulusal.com.tr

koronavirüs aytaç yalman