Türkiye A takımı finale yükseldi

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde Körling kızlarda Türkiye A takımı finale yükseldi. Maç sonunda milliler büyük sevinç yaşadı. EYOF'un ardından Türkiye yine bir ilke imza atıyor. Kar voleybolu Avrupa Kupası'nın ilk etap karşılaşmaları Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılacak.

Türkiye A takımı finale yükseldi

EYOF'ta körling kızlarda Türkiye A takımı finale yükseldi.

Yakutiye ilçesindeki Curling Arena'da yapılan yarı final müsabakalarında kızlarda Türkiye A takımı ile Polonya karşı karşıya geldi.

Milli takım, Polonya karşısında ikinci periyotta 4-1 geriye düştüğü müsabakada, beşinci periyotta 6-4 öne geçti. Son periyoda iki takımın da eşit sayıda girdiği mücadelede bir sayı bulan milliler, 7-6 kazanarak finale çıktı.

Maç sonunda milliler büyük sevinç yaşadı. Final müsabakasında Türkiye ile Rusya altında madalya için karşı karşıya gelecek.

EYOF'un ardından Türkiye yine bir ilke imza atıyor. Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından düzenlenecek Kar Voleybolu Avrupa Kupası'nın ilk etap karşılaşmaları Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılacak.

8 etap halinde gerçekleştirilecek organizasyonun ilk etabı yarın başlıyor. İlk etap karşılaşmalarına Türkiye'nin yanı sıra Romanya ve Slovakya'dan 13 erkek ve 10 kadın takımı katılacak.

ulusalkanal.com.tr

erzurum 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali