Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme takvimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılacak ilk kabine toplantısında en önemli günden maddelerinden birinin normalleşme takvimi olacağını belirten Erdoğan, ''Normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "81 ilden 560 gençle En Uzun İftar Sofrası" programına, Vahdettin Köşkü'nden videokonferans aracılığıyla bağlandı.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, tam kapanmadan sonraki normalleşme süreci ile ilgili de konuştu.

Vaka ve vefat sayılarındaki düşüşe dikkat çeken Erdoğan, salgının inişli çıkışlı seyrinin kesin tarih verilmesine mani olduğunu ifade etti. Normalleşme takviminin önümüzdeki günlerde açıklanacağını belirten Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

- 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden biri bu olacak.

- Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının şüphesiz ki, inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Şu anda vaka ve vefat sayılarında ciddi manada düşüş var. Bu da netice almaya başladığımızı gösteriyor.

# erdoğan # cumhurbaşkanı erdoğan # salgın # vaka sayıları # tam kapanma # yüz yüze eğitim # vahdettin köşkü # Erdoğan normalleşme # normalleşme takvimi # tam kapanma normalleşme # tam kapanma vaka sayıları # normalleşme ne zaman # normalleşme ne zaman olacak # tam kapanma ne zaman bitecek # okullar açılacak mı # 17 mayıs